Trápí Vás příznaky menopauzy?

Mnoho z žen toto období prožívá opravdu hekticky, vyčerpaně v depresích a s návaly horka. To jsou však jenom původní projevy, které bývají velice často běžné a vyskytují se opravdu u mnoha případů. Ženy jsou nesvé a cítí se hrozně. Období menopauzy také známé jako klimakterium se projevuje už od 45. roku. Trvat může různou dobu, protože celý proces je naprosto individuální a nejde jej změnit. Období se pohybuje v rozmezí od 45. až do 55. roku. Potkat to však může i ženy, které jsou o něco mladší, než je tento obecně známý věk.

krásná tvář

Co se děje s naším tělem?

Problém nastává tehdy, až nám hormony zamávají a dají sbohem. Tělo se chystá pomalu na stáří, a proto ubývá estrogenu. Tento ženský hormon však po celý náš život ovlivňuje naše tělo. Hormony zkrátka mohou skoro za všechno, dokonce i za to, jak se cítíme a jaký máme pohled na svět. Jakmile jich ubývá, cítíme se špatně. Necítíme se žensky, ztrácíme svůj půvab https://www.levneknihy.cz/puvab-jednoduchych-motivu-antistresove-omalovanky/146511 a šarm a občas si připadáme nemotorné. Jenomže to není to nejhorší, další příznaky menopauzy právě propuknou a my si často lámeme hlavu s tím, co se vlastně děje .

žena s cigaretou

Jaké problémy nastávají?

Ø Naše tělo začne vypadat jinak. Objeví se malé kulaté bříško. Můžeme i více přibývat na váze.
Ø Pořád jsme ve stresu, dokonce mohou nastoupit i vážnější deprese. Neobvyklé nejsou ani pocity úzkosti.
Ø Oddělujeme se od rodiny. Raději se vzdálíme někam do kouta, což má za následek ještě horší psychickou rozpolcenost. Cítíme se samy a špatně.
Ø Začínají nám více vypadávat vlasy. Tuhou klouby. Častěji a rychleji se zadýcháme. Nehty se třepí a lámou.
Ø Inkontinence moči. Velice nepříjemný pocit, když jste někde mezi lidmi nebo v práci a musíte si dávat pozor na každé kýchnutí nebo na svévolné stažení dolních svalů pánevních, abyste nepociťovaly inkontinenci moči. Nepříjemná věc už teď, když o ní jenom člověk mluví, natožpak v případě, že to budete prožívat.
Ø Nechuť na sexuální hrátky a na sex obecně. Bohužel i vaginální oblast vysychá a není tak aktivní kvůli úbytku hormonů a proto nemáme chuť ani náladu na sex, občas to dokonce může být až nepříjemné.
Ø Mezi nejčastější se však řadí únava a pocení. Návaly horka bývají jedním z nejčastějších příznaků právě klimakteria. Večer nemůžete usnout a přitom jste pořád tak unavená.

Posted in <a href="https://www.brandel.cz/auto-moto/" rel="category tag">Auto moto</a>